Alex Vizorek

AlexVizorekGeboortedatum: 21/09/1981
Woonplaats: Brussel

Vizorek is afgestudeerd als ingenieur én tegelijk ook als journalist. Het Waalse wonderkind koos er ondanks zijn dubbele diploma toch voor om te starten met comedy, en dat was een schot in de roos. Hij leerde de technieken van het vak bij de bekende theaterschool Cours Florent in Parijs en kon in Brussel meteen terecht bij de Kings of Comedy. Het is in 2009 dat Alex zichzelf op de kaart zet als comedian door tweede te worden in “Radio Académie” van Bel RTL, waar hij ineens bleef als voetbalcommentator.

Na deze vliegende start won hij nog heel wat prijzen: juryprijs Festival de rire de Rochefort (2010), publieksprijs van Rocquencourt (2013) het humorfestival van d’Andain’Ries.

In Wallonië is Alex ondertussen een vaste waarde op de radio, o.a. bij Vivacité, La Une en La Première.

Alex zat in het voorjaar van 2014 in het populaire programma “De Humorklas” van Radio 2 en is op de nationale radio “France Inter” (onderdeel Radio France) de vaste Belgiëwatcher. Ook op Radio 1 was hij al te gast om zijn eigen middagjournaal te brengen. Nu is hij klaar om de rest van de wereld te veroveren, te beginnen bij Vlaanderen!

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon